søndag 16. mai 2010

Ape-kos og ferie.

På vår fem-dagers lille Spaniatur kunne vi ikke ligge på latsiden akkurat.
Jo kortere ferie, desto mer effektiv må man være synes jeg. For å få mest mulig valuta for pengene. Det er jo ikke hver dag vi er på ferie, og det er aldeles ikke hver dag vi er på hotell med frokost og middagsbuffet. Da gjelder det å holde tunga rett i munnen og spise mest mulig av buffeen, slik at man er mett lenge prøvde jeg å forklare familien - og demonstrerte villig hvordan det skal gjøres.

Man starter med en slags frokost-forret, feks korn med melk. Dette for å våkne opp og få opp apetitten. Deretter beveger man seg over til egg-og bacon-avdelingen, for så å avslutte det hele med kaffe. (og putt gjerne en frukt i veska, sånn helt diskret). For det er jo om å gjøre at man ikke blir sulten igjen en time etter frokosten!

Dag to kom regnet. Men det stoppet ikke oss. Vi gikk til innkjøp av paraplyer, og stabbet gjennom byen med kart og sandalen på leting etter en dyrepark vi hadde hørt om. Vi fant omsider frem. Jeg ble stående og se på en ape-mor med ape-ungen sin. Ape-mor satt og koste med lille ape-nurket sitt, før en liten uoverenstemmelse førte til en aldri så liten diskusjon, for så å fortsette kosingen igjen etter et par minutters furting. En søt sekvens. Som tatt ut fra en vanlig hverdag hjemme hos oss.

Dag to ble en bra dag til tross for regnet. Alle barns drøm er vel i grunn å få lov å bli våte, på en eller annen måte. Og etter en lang dag med trasking i regn og dyrepark, smakte det utmerket med middagsbuffet på hotellet. Og da gjelder de samme reglene som ved frokost - å få mest mulig valuta for pengene. Og det tror jeg vi fikk.

4 kommentarer:

 1. Det virker som den økonomiske sansen til din kjære mann har smittet godt over på deg. Tenk om 20 år er dere sikkert ehlt like :-O

  SvarSlett
 2. Kjempefint bilde av Olivia!! Morfar/farfar var såå begeistra! Og eg og, d e skikkeleg festleg, og godt komponert.
  Tante Birgitte

  SvarSlett
 3. Høres ut som dere hadde en fin ferie tross litt regn. Flott bilde av datteren din :-)
  Håper dere hadde en fin dag i går også med masse is og pølse :-) Her kjenner vi oss litt medtatte etter en lang gårsdag, men det er vel slik det skal være :-)

  Busteklem

  SvarSlett
 4. Åh, så heldige dere er. Ser ut som om dere hadde det flott! :) Jeg vil forresten anbefale google analytics hvis du ikke har det allerede. Veldig moro å følge med på statistikken der, dessuten ser man også hvor alle leserne kommer fra osv. Hvor mange nye kontra faste lesere etc...

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar