mandag 26. november 2012

Husløs pepperkake-elg

På søndag hadde jeg planlagt en idyllisk familieopplevelse; pepperkakebaking. Men når det begynner å nærme seg slutten av bakinga, og barne-tv, eller oppvask... da forsvinner de diskret hele gjengen. Jeg skjønte jo at det kom til å skje i år og, så jeg hadde gjemt unna en deigklump. 

Klumpen ble benyttet  til å mekke et lite, koselig pepperkakehus. Det er befriende for en mor å kunne konstruere et hus uten at ingeniøren  skal komme med linjalen sin, og mase om bærebjelker og sånn.

Jeg er spesielt fornøyd med selve konstruksjonen! Hadde egentlig tenkt til å lage sånn Jugendstil, men var litt uheldig og spiste opp det ene spiret. Endte opp med skjeiv Funkis. For å skape litt stemning, danderte jeg en jule-elg ved siden av.


"Fatet" - er en meter lang furuplanke jeg stjal fra ingeniøren mens han var borte. Den var litt for lang,  og jeg skjønte ikke hvordan man skrur på stikksaga - så beholdt lengden.  Etterpå kom jeg på at lengden var smart pga reinsdyrtoget jeg planlegger å lage. 
Dagen etter skulle vi pynte, og da fikk barna være med. Overaskelsen var stor da de innså at mor hadde konstruert et byggverk mens de sov!

..Men så;

Storesøster: Mamma, taket siger...
Mor: Neida, det skal være sånn flatt tak - Funkis-stil heter det!

KLASK.

Storesøster: Mamma, skal vi hente pappa? Kanskje han kan finne noe verktøy og lage en bjelke?

Ok. Jeg vet at dette kommer til å høres umodent ut, men JEG VIL OGSÅ KLARE Å BYGGE HUS ALENE - UTEN AT DET RASER!
 Fuck vater og bærebjelker, det er jo ikke noe gøy!


3 kommentarer:

 1. Haha, jeg ler så jeg griner :) Her er det kun ferdig kjøpt pepperkakehus, det pleier å stå. De første årene brukte jeg limpistol for å få det sammen, men nå får jeg til knekk også ;)

  Synes det ble fint jeg :)

  SvarSlett
 2. Hehe, dettevaren lett gjenkjennelig situasjon....
  Jeg drømmer hvert år om et lekkert pyntet pepperkake hus som skal ta pusten av enhver som kommer innom, samtidig vil jo mammagenet i meg at jentene skal ha pyntet det i størst mulig grad selv. To ting som er lite forenelig...... Jeg har prøvd ulike alternativer, ferdigskjøpt burde jo være bankers, men jeg kan skrive under på at taket sklir ned her også. I fjor kjøpte jeg egne former som gjorde at huset ikke skulle trenge å limes. I reklamen hørtes dette ut som rene gudegaven!!! Desverre var deigen myk, pynten massiv, så en velkjent situasjon inntraff... igjen... I år vurdere jeg å droppe hele huset.... Ser jo at huset ditt er blitt fint, så kanskje jeg skal gjøre et nytt forsøk .-)
  Ha en strålende kveld videre

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg :-)
  Og veldig gjenkjennelig ja... Utrolig hvordan resten av husets deltakere bare tørker vekk når det nærmer seg slutten på baking. Kan det ha noe med det som begynner på R og slutter på YDDE mon tro??
  Synes det ble et veldig sjarmerende pepperkakehus!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar