søndag 25. april 2010

Husbygging og IKEA - advarsel.


Dettte skal blant annet handle om IKEA. Og jeg kjenner at dette innlegget kan bli vanskelig å skrive uten å prøve å være morsom på Mannens bekostning. Så vet du hva - jeg gir opp! Mann, du er herved advart. Nå kommer jeg til å tulle igjen, om deg og om alle de gangene da vi har vært på IKEA.

Men tilbake til hus og IKEA. Som de fleste, trauste, dagligdagse nordmenn med en gjennomsnittlig inntekt - så havner vi av og til på IKEA. (Hvis jeg ikke får napp i bruktbutikkene som tidligere skrevet om). Og som de fleste andre, så ender vi overaskende opp der på en lørdag. Sammen med en flokk andre småbarnsfamiler som kommer i det de åpner, med barnevogn og gode sko, parate - og klare for å innta butikken og avslutte det hele med svenske kjøttbollar i kafeen.

Siden jeg nå føler at vi sitter inne med litt erfaring fra feltet, etter litt for mange turer i høst - vil jeg herved presentere noen tips, eller en slags veiledning for deg, med mann og / eller barn som hadde tenkt å reise på IKEA på en lørdag.

1. Hvis du har muligheten - ikke gjør det. Snu i tide, lytt til erfarne, berg parforholdet!
Legg heller familieutflukten til en hyggeligere plass, - en svømmehall feks.

2. Hvis du absolutt må - ja, da kan du takke deg selv. Du ble advart. IKEA på en lørdag er som sild i tønne, uten lufting, altfor varmt og litt for mange skrikerunger og slitne, dehydrerte menn / kranglende par.

3. Ta på deg gode sko. Tilsvarende de du ville tatt på deg om du skulle gått birkebeinerløpet.
Ta og med drikkeflaske og mobiletelefon MED batteri, slik at man kan tilkalle den andre parten når man går seg vill eller mister hverandre, for det gjør man.

4. Skaff barnevakt! Og hvis ikke, hvis du er en av de som lar deg lokke av gratis bleier i kafeen eller gratis babymat (spagetti på glass) - eller hvis du bare tenker at IKEA er jo en artig plass for barn å være... du tar feil. Hvorfor skriker alle småbarn når de er halvveis, og det er laaaangt igjen å gå til kassene? Og man får ikke snudd og gått tilbake igjen, man er "fanget" så fort man kommer inn, og må da gå de 3 km det er til kasser / utgang. Det samme skjer hvis man er så dum at man tror det er lurt å ta en liten tur på cafeen før man går til bilen, etter å ha betalt. Det har nemlig jeg gjort. Da er man også "fanget " og må gå hele veien gjennom til kassene for å komme seg ut igjen.

Så mitt velmente råd for deg med barn - plasser barna i lekeavdelingen og kom raskt tilbake. (I verste fall, hvis alt skjærer seg og du har barn - IKEA har billig is. Det bruker å hjelpe).

5. Kan du dra uten mannen, gjør det. Ingen ting er så forstyrrende på konsentrasjonen som en sliten / sulten mann som bare tenker på pølse og is, istedenfor å konsentrere seg om handlelisten. Men man er jo som kjent to i et forhold, og skal man gjøre innkjøp til felles hus bør vel begge parter strengt tatt ha noe å si, selv på en plass som IKEA. Gjør da et grundig forarbeid, og bli enige om hva man skal se etter før man kommer frem. ( Og vær så snill ikke begynn å krangle i kjøkkenavdelingen slik som dere, nyetablerte par i 30 års alderen gjorde rett før jul... Det blir så mye støy.) Men har man en mann som bare vil bli fortest mulig ferdig og løper gjennom butikken, og tror at det holder å kjøpe en pakke batteri ved kassene.. ja, da kan et triks være å lokke med pølse og is, og gjøre handlingen ferdig alene, i ro og mak.

6. Husk å tøye godt ut etter en dag på IKEA og husk - overlever familien en lørdag på IKEA - så er det et godt tegn.

Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar