søndag 25. april 2010

Earth hour - livlige forslag til et par timer UTEN strøm

Det er jo som kjent Earth hour på lørdag kveld. Det vil si, at vi da skur av alle lys og elektrisitet for å ta en liten time-out på vårt strømforbruk over hele verden. Og siden det er fredag passer det med noen tips for helgen;

Tips til hvordan overleve en time på lørdagskvelden uten lys og elektrisitet. Ja, faktisk en HEL time uten tv og internett. Men jeg har en oppfordring. Flesk til og ta en hel kveld.

1. Først av alt, se det positive i det. Det er ikke hver dag man får sjansen til å oppleve en lørdagskveld uten elektrisitet. Man må hundrevis av år bak i tid. Det er en gjenglemt tid. Men tenk så koselig og tenk på alle muligheter.

2. Forbered kvelden. Lag mat på forhånd. Kjøp inn masse lys som kan brenne hele kvelden. Finn frem: bøker, spill, hoppetau, scrappealbum, lommelykt, strikketøy, sang / salmebøker, instrumenter, klovnenese.
Her er det bare fantasien som setter grenser. Gjør det til en festlig kveld!
Lær barna at man nødvendigvis ikke må bruke strøm for å ha det gøy.

3. Gi barna (om du ikke har barn, - Mannen, naboen, en venn, hunden) - en mini-leksjon om elektrisitet. Forklar med overbevisende røst om moder jord og all strømmen vi bruker. Og har du ikke alle kunnskapene inntakt er det lov å jukse litt. http://blogsno.panda.org/earthhour/

4. Og synes du det høres litt voldsomt ut med alle de spensdige forslagene ovenfor, så går det jo ann å bare prate sammen. Det var nok det de gjorde før, i gamledager. Over et kopp nypete og et levende lys.
Det går faktisk ann å overleve en kveld uten strøm. Og blogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar