fredag 2. juli 2010

Svenske kjøttbollar og Koranen.

I følge Aftenposten i dag ble det utløst full bombealarm på IKEA Slependen i går.
Det var ikke Taliban som var på gardinjakt denne dagen, men en gutt på 14 år som var der med sin mor. Han var nok bare lei av å tråkke rundt på IKEA en varm sommerdag, og hadde skrevet en lapp om at det lå en bombe på en datamaskin..

Tanken om bombetrussel fikk han kanskje et sted mellom gardin - og lampeavdelingen. Som følge bak sin mor hadde han nok tilbakelagt utallige svenske interiørartikler da kan fikk denne lysende ideen som fikk hele IKEA `s folkemengde evakuert. Så kan man begynne å lure;

1. Var det en mini-islamist som har tolket koranen dit hen at IKEA nå er bannlyst? Isåfall, på hvilken side står det?

2. Eller var det bare en liten pjokk som var så sulten og lei av å gå rundt på IKEA, at han tenkte at dette var en smart måte å komme seg fort ut på?

Om det var alternativ 2 som var drivkraften, så var det ihvertfall effektivt. Og fantasifullt. Tanken har vel streifet meg også et par ganger, men det er heldigvis ikke alle tanker jeg omsetter til handling.
Han kom seg riktignok kjapt ut av IKEA. Men det ble kanskje ikke IKEA-softis på han den dagen.

Om det var alternativ 1, så har vi et lite problem i analyseringen. Hatet er en smule uforståelig da IKEA ikke var oppfunnet da Koranen ble skrevet.  Kanskje hatet kan være rettet mot de svin-billige kjøttbollene de selger så mange av....? 
 

2 kommentarer:

  1. Nei si det? Han slipper nok å være med til IKEA igjen i hvertfall. Selv var jeg på IKEA Furuset i går, og vi ble ikke evakuert :-) Hadde kanskje vært den billigste løsningen,men shit :p

    SvarSlett
  2. Hehe han fekk no fart på Ikea-damene der han då!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar