mandag 31. mai 2010

Forretnings-ide !

Jeg er kanskje ikke den fødte forretningskvinne. (Det er kanskje derfor jeg endte opp som sosialarbeider og kjører rundt i bruktbil).  - Men i dag da jeg stod ute og gravde i jorda kom ideene som perler på en snor. Kanskje jeg burde grave i jord litt oftere - det er jo rene terapien, og gurimalla så mange ideer man får ute i frisk luft!

Altså, ideen fikk jeg på gartneriet i dag. Skulle kjøpe sekk nr 2 med ku-gjødsel for å gjødsle den berømte hageflekken min, som fra i går har vært en liten besettelse. Nesten 80 kr for en sekk, og ku-gjødsel må man visst ha skal man stole på hagekjennere.

Og da - i solsteken og i kø for å betale.... slo det meg noe...

Jeg bokstavelig talt vasser jo i gjødsel til daglig! "Ku-gjødsel" som det så fint heter, hallo, det er jo bokstavelig talt rådyr bæsj - og er det noe jeg ikke burde betale for så er det jo nettopp det !

Ivrig etter å ha tenkt ut dette her, tok jeg ferden til Europris og kjøpte en bøtte.
Denne skal jeg altså legge bæsje-bleiene i, sammen med vann også skal det stå på verandaen og god-gjøre seg litt til det blir en fin, førsteklasses luksus-gjødsel. Rene marinaden, spør du meg. Så heller jeg det over rose-bed, rødbeter og jordbær-åker... Mmmm..
Men tilbake til forretnings-ideen. Hva om jeg stiller meg opp ved siden av feks Plantasjen, og tilbyr billig, lokalprodusert bleie-gjødsel på litersflaske? Tenker vi kunne dratt inn litt gryn, lillemor og jeg. Ihvertfall hvis hun fortsetter å være like produktiv som hun har vært til nå. Om ikke annet så blir det vel noen fine rødbeter..

(ku-bildet lånt fra: raadetfordyreetikk.no)

6 kommentarer:

 1. Ja, ja, lykke til med prosjektet.
  Har du undersøkt om baby-gjødsel er like næringsrikt som ku-gjødsel? Hvis det er det, er det jo bare å kjøre på.

  SvarSlett
 2. da hadde vi hatt en dose babygjødsel hver dag vi også ;) men her på gården er det nok hester til at det blir mer enn nok gjødsel til bed ;)

  Rett foran nesa mi henger i skrivende stund røde,grønne, hvite og rosa bleier til tørk ;)

  klem

  SvarSlett
 3. Oj, haha. Jeg hadde undersøkt det hygiensiske rundt det hele før jeg satte i gang en bedrift :p Den ville vel forøvrig hatt kort levetid med tanke på at barna vokser? Med mindre man ikke skaffer til veie flere barn underveis, da? Utgiftene kan man jo bare sette på bedriften? Hehe ;-)

  SvarSlett
 4. Ha, ha. Vet du hva; Ingrid tok og bæsja på plenen her om dagen og et par minutter tenkte jeg; Hmmm, lurer på om menneske bæsj er bra for klematis jeg??? Men syns det ble for kvalmt og kastet alt i do

  SvarSlett
 5. Fantastisk god ide! Tipper ikke engang kattene vil grave i dine bed framover. For lukten blir vel kanskje vel stram?
  Men supert om du prøver det, og gir oss tilbakemelding om noen uker. Tenk om det går??!

  SvarSlett
 6. Haha, Jenny! Du trur du kom på noke nytt, no? Altså: Vi flytta inn i nytt hus, med grushauger i fleng utafor og så kom Bodil 3 mnd etterpå. Og med dei snølause vintrane vi ofte har, så tømte eg tissebøtter på strategiske stadar rundt omkring huset både vinter og vår, og så lenge ho produserte denslags. Og skal sei at beda som hadde fått godsaker var lette å identifisere!! Det blomstra så fint at!!! Men altså, eg trur ikkje det er så lurt å ha dette på grønsaker og jordbær og slikt. Ikkje heilt hygienisk, skjønner du. Må vel gjære og sånn først. <men konklusjonen er: Eureka!! Du har ein god ide!! I alle fall til heimebruk...
  Tante B.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar