søndag 30. mai 2010

Røbetene, del 1.


Jeg har tidligere snakket om hagen. Eller jordhaugen utenfor huset vårt som det bokstavelig talt er. Men i går ble det første skrittet tatt, i prosessen mot  blomster og gress. I et impulsivt og handlingsfokusert øyeblikk la jeg i vei til nærmeste gartneri med baby på armen. Hadde det litt travelt, var litt usikker på om jeg egentlig var blakk - og i tillegg litt usikker på hva jeg skulle ha. For å skjule min usikkerhet gikk jeg målrettet mot staudene. Er det noe jeg har hørt, så er det at man skal satse på stauder for de er nærmest udrepelige.

Neste skritt ble jordbær - da kan jeg nemlig si at jeg har jordbær-åker i hagen. Høres slett ikke verst ut! Og siden alle gode ting er tre og rødbete-frø tilfeldigvis stod ved siden av jordbærplantene - ja så ble det rødbete-frø og.

Rødbeter høres kanskje litt traust ut, er enig i det. Men man skal ikke se bort i fra at rødbeten kan overaske. Jeg lå på huk i går kveld, dypt konsentrert, midt i grand-prix, og la et par hundre rødbete-frø på den lille jordflekken jeg hadde stått og hakket og spadd i. Vet ikke helt hva naboene tror jeg pønsker på nå..  Men bare vent noen måneder, så får de se. En rødbete-åker som velter seg over fasaden og blafrer i vinden !? Og er det noen som liker rødbeter så blir det kanskje noen til overs. Jeg syntes den frø-posen var veldig stor..

3 kommentarer:

  1. Så festlig med rødbeter! Lykke til med både de og jordbærene. De staudene er jo virkelig udrepelige - her har jeg til og med sett noen dukke opp fra grusen foran huset!

    SvarSlett
  2. Nå er du godt igang!! Du skulle ikke slenge ut noen reddiker i samme slengen, da? De gror fortere. Og har du en potte/bøtte til overs? Kjøp en tomatplante, da så kan vi konkurrere!!

    SvarSlett
  3. Åh så deilig at du setter igang nå! For da har jeg noen å spør når jeg endelig skal begynne som smått med min lille hageflekk :-) Rødbeter er Ole kjempeglad i så kanskje noe jeg bør satse på for å for en stor stjerne i boka hans ;-P good luck ihvertfall! PS: e savna de..skal vi planlegge nokke gøy i sommer? :-O

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar