torsdag 3. juni 2010

Foreldre-arbeids-utvalg-sjefen


Hils på FAU-lederen. En leder som holder fokus.

I et par måneder har jeg kunnet smykke meg med tittelen "leder". Det har føltes godt å for en gangs skyld kunne ta litt lederansvar andre plasser enn i heimen. 

Første utfordring som FAU-leder var å arrangere sommerfest i barnehagen. Og som sjef har jeg tatt mandatet mitt alvorlig. Man må i slike situasjoner eller faser som er et ord jeg liker å bruke - holde hodet kaldt og passe på å holde riktig fokus. For man kimser faktisk ikke med sommerfesten. Det er som en gedigen bursdag x 20, så det kreves både planlegging og strategi. Og er det noe man som både sjef og kvinne innehar så er det evne til strategisk tanke - og planleggingsvirksomhet. To ting på en gang - to fluer i en smekk!

Fort oppdaget jeg at som sjef kunne jeg delegere oppgaver videre. Du verden....  For en maktsyk småbarnsmor i tidsklemma, er det praktisk og deilig å kunne delegere litt.

Et smart trekk var å dele folk inn i team. Er det noen jeg er vant med fra arbeidslivet, så er det å tenke team. Jeg delte derfor inn i kake-team. Kaffe-team. Handle-inn-team. Opprydnings-team, osv. Et element jeg tenkte ut var at - det skal lønne seg å gå på FAU-møte så lenge jeg er sjef. Reglene er enkle: møter du ikke opp, må du enten bake kake på sommerfesten eller plukke søppel etterpå. Mens sjefen spiser kake. Og det nytter ikke å smiske med sjefen om du har glemt kaka. Da blir du delegert til å plukke søppel etterpå, rett og slett! Min mann synes nok jeg kler rollen som sjef skremmende godt.

6 kommentarer:

 1. Det skal lønne seg å dukke opp - enig i den strategien :-)

  Når det gjelder Link Within... Du spør ikke akkurat Oooo Store Tekniske Gudinne, men jeg skal forsøke. Klikk Der det står Linkwithin med grå skrift (?) på bloggen min. Da får du opp et nytt vindu? Fyll ut e-mæil, bloggadresse, velg Blogger som Platform og hvor mange stories du vil vise. Deretter er det å trykke Get Widget. Deretter får du en kode om jeg ikke husker feil? Da må du inn i "utforming" i blogspot, legg til gadget og lim inn den koden du fikk. Så kan du plassere gadgeten hvor du vil. Tror jeg? Hehe
  Og Selma'n vår lever i beste velgående :-)

  SvarSlett
 2. Hehe, artig skrevet:) Og BRA at du tok vervet! Man vokser paa nye utfrodringer.
  Hyggelig med kommentar hos meg:) Det er kjekt aa vite hvem som er innom og leser.
  Ha en fin kveld:)
  Heidi.

  SvarSlett
 3. Bustenellik: Takker deg herved for coatching (feil stavet...?) ifht data. Nå fikk jeg til LinkWithin. Takk! ;=)

  SvarSlett
 4. Flott at noen tar ansvar. Dette blir sikkert bra, men bli ikke skuffet om noen ikke blir 100 % fornøyd. Verden er jo delt inn i to grupper; de som går foran og får ting til å skje, og de som følger etter og kritiserer. Utakk er verden lønn, heter det vel. Eller UTTAK er verdens lønn, som mannen min sier, og referer til kontoen sin som jeg har tilgang til....

  SvarSlett
 5. Underlig at det aldri er kampvotering om de verva der (eller kanskje ikke?) Kjenner igjen prosessen fra da jeg bel valgt til sekretær i det lokale idrettslaget i vår. Man blir formelig klappet inn;-)

  SvarSlett
 6. He he, en strikt sjef. Selv ble jeg plutselig klassens FAU rep. Det skjedde omtrent på samme måte som du fikk ditt viktige lederverv. Jeg synes ærlig talt det er pinlig med 30 voksne, ressurssterke mennesker som sitter og stirrer ned i gulvet..

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar