søndag 25. april 2010

Litt om miljø. Tøybleier og hundebæsj.

Noen av dere har kanskje fått med seg at vi bruker tøybleier på vesla.Jeg har fått en del spørsmål knyttet til det med tøybleier, og tenkte herved at jeg skulle avsløre noen hemmeligheter og avkrefte noen rykter.

1. Jepp, det er riktig at tøybleier må vaskes. Alt annet hadde blitt ganske dyrt i lengden i og med at de koster et par hundre kroner per stykk. .

2. Om det er mye arbeid? Vel, hvis du i utgangspunktet er redd for litt arbeid burde du kanskje ha tenkt over det før du fikk barn. Ja, det er litt jobb med barn. Og med bleieskift. Men skifte bleie skal du uansett, så forskjeller er vel bare at du legger bleiene i en bleiebøtte - og vasker ca hver 2. dag, istedenfor å gå ut med søpla ca hver 2 dag. (Og forsøpler jordkoden i samme slengen).

3. Noen er kanskje nysjerrige på hvordan en nyvasket tøybleie ser ut, og det kan jeg presentere nedenfor:

Bruksanvisning: Du løfter babyens ben, legger bleier under, knapper igjen og tar på klær. Og når det begynner å lukte litt, skifter du igjen. Enkelt og greit. Vi (eller JEG) vasker sånn ca hver 2 dag, og hiver da inn andre ting som skal på 60 eller 90 grader (kluter, undertøy div).

"Bleier til vask. 60 grader, vaskemiddel UTEN blekemiddel og UTEN parfyme"4. Om de lekker? Nei. Men husk likevel å skifte bleie på babyen likevel. Og skulle du glemme det så kan det vel hende at en tøybleie lekker litt og etter 6-7 timer slik som engangsbleier da og gjør.

Nå betyr ikke det at vi har tøybleier at vi er en 100 % økologisk, resirkulerbar familie som kjører el-bil, har frittgående høner i hagen og har solcellepanel på taket. Det hadde vært fint å kunne skryte på seg det, menbare gi oss noen år! Vi har også våre miljøsynder, som et resultat av både dovenskap og diverse tids-klemmer.

Tilbake til tøybleiene. Hadde vært fint hvis flere småbarnsforeldre turte å prøve. Det er ikke farlig, det er ikke så slitsomt. Og så sparer du miljøet for mye søppel.

Skal innrømme at Mannen i huset var litt skeptisk. Skal vi bruke tøybleier??!?? Jamen.. ? (oppgitt..)
Og selv han ble overbevist. (Men la en ting være sagt, nå er det også jeg som vasker de).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar